Green Pumpkin – zaļā oāze rosīgās pilsētas sirdī
Rudens ir ražas laiks. Savukārt viens no pēdējiem dārzeņiem, kas pamet dārza dobi, ir ķirbis. Šis milzīgs dārzenis ir tikpat veselīgs, cik izskatīgs, ne velti tas bieži iedvesmo arī telpu dekoru. Par jaunu Rīgas rotājumu ir kļuvis jauns vegānu restorāns Green Pumpkin, jeb Zaļais Ķirbis. Šeit var nobaudīt svaigus un veselīgus ēdienus un izbaudīt zaļu atmosfēru šī vārda vistiešākajā nozīmē. Jauna vieta radās mainoties iepriekšēja restorāna Fat Pumpkin koncepcijai, kā arī atrašanās vietai un nosaukumam. Tagad apmeklētāji ir laipni gaidīti Green Pumpkin, kur zaļā nav tikai krāsa, bet gan koncepcija un filozofija, kas caurvij visu restorānu.
Oranžā rudenī, sniegbaltā ziema vai krāsainā vasara, Green Pumpkin restorānā ar pārdomātu ēdienkarti un interjeru vienmēr būs zaļi un mājīgi. Sampling Architects biroja dizaineru galvenais projekta izaicinājums bija lokācija. Pirms tam telpās atradās apgaismes ķermeņu veikals. Lai samazinātu projekta realizācijas izmaksas, bija jāsaglabā gan esošo grīdas materiālu, gan arī dekoratīvos elementus gar sienām un uz griestiem. Jaunais restorāna veidols tika integrēts esošās telpās un papildināts ar jauniem risinājumiem. Ienākot no ielas, apmeklētājs nonāk omulīgā dabas oāzē rosīgā pilsētas centrā. Viss apkārt ir tērpts dažādos zaļā toņos – sienas, griesti, galdi, krēsli un lete. Šādu efektu vien paspilgtina koku stumbri ar pelēku mizu, kas mijas ar zaļām kolonnām.
Funkcionāli zāle ir sadalīta vairākās zonās. Tie, kas vēlas ātri iekost un nevēlas ilgi gaidīt, var aizņemt vietu pie augsta bāra kopgalda. Nesteidzīgas veselības devas baudīšanai, galvenā zālē izvietoti vairāki galdiņi ar zemākiem krēsliem. Papildus komforta zonās ar mīkstiem dīvāniem privātākas vai darba atmosfēras cienītājiem “aizsargā” caurspīdīgi aizkari, tie gādā par noslēgtāku sajūtu. Oriģinālie apgaismojuma elementi, kas ir radīti pēc dizaineru skicēm, līdzinās saules stariem, kas it kā lauztos cauri blīvam koku vainagam. Gaisma atspīd gan podu augos, gan sienu rotājumos ar tropisko lapu motīviem, piešķirot oāzes konceptam autentiskumu un dabiskumu. Dizaineru zaļā domāšana izpaužas arī klasisko krēslu izvēlē – līdzās speciāli radītām mēbelēm, interjerā iekļauti arī otrreizēji izmantoti krēsli, kas ir uz ilgtspēju vērsts risinājums.
Green Pumpkin ēdienkarte pilnībā atbilst zaļajai videi un veselīga uzturam konceptam – tikai viegli augu izcelsmes produktu ēdieni un dzērieni. Pat ja restorāna viesis nepiekopj vegānisku uzturu, izsalcis viņš nepaliks: apmeklētājam palīdzēs izprast veselīgas ēdienkartes pamatus, ieteiks kādu ēdienu vai uzlādēs ar vitamīnu kokteili.
Foto: Reinis Hofmanis