Ar vienkāršu restorānu mūsdienās nevienu nepārsteigt. Līdzās tēlam ir svarīga pamatkoncepcijā ieliktā doma. Vēl 2012. gadā pašmāju arhitektūras un dizaina studija Open AD sadarbībā ar pavāru Ināru Bīrmani veiksmīgi īstenoja private dining restorāna konceptu Dzīvoklis 19. Savukārt, Venue 54 ir šīs veiksmīgas sadarbības turpinājums. Šoreiz pavāra un uzņēmēja koncepcijas pamatā ir vēlme likt klientiem justies it kā viņi atnākuši ciemos, nevis glaunā restorānā.
Open AD studijas kolektīvs jau bija iedzīvojies savā pop-up birojā Filozofu Rezidences augšstāvu telpās un apzinājās pagaidām ne līdz galam apdzīvotās ēkas potenciālu. Sarunās ar ēkas apsaimniekotāju radās ideja izvērst šo pop-up konceptu un kādu no nepabeigtajiem dzīvokļiem atvēlēt restorāna izveidei. Tieši šī nepabeigtība kalpoja par iedvesmu Venue 54 dizaina vadmotīvam.
Ņemot vērā, ka telpai jebkurā brīdī var uzrasties ilgtermiņa īpašnieks, tad ieviestie risinājumi ir viegli pielāgojami un transportējami. Tie lieliski sasaucas ar pop-up filozofijai raksturīgu ideju par lietu īslaicīgumu. Ir būtiski, ka visiem izmantotajiem materiāliem ir iespēja savu dzīvi turpināt arī pēc restorāna darbības noslēguma. Open AD krājumos jau bijuši dažādi atgriezumi un būvmateriālu pārpalikumi, kuriem atrasts radošs pielietojums restorāna interjerā.
Liela daļa mēbeļu ir roku darbs, ko veidojis pats Inārs ar draugiem, dizainere Beatrise Dzērve (Open AD), pieaicinātie meistari Aldis Bušs (Bushmandoo) un Agnese Landrāte (AL Design) dizaina koncepta autores Zanes Teteres-Šulces uzraudzībā un līdzdalībā. Radošās darbnīcas laikā interjera priekšmeti tika būvēti, modelēti un savā starpā kombinēti tieši uz vietas. Ar skatu uz nākotni, kad vairs nebūs spēkā pulcēšanās ierobežojumi, risinājumi tapa maksimāli funkcionāli un pielāgojami. Piemēram, Agneses veidoto dīvānu iespējams sadalīt un pārbīdīt tā, lai telpu iekārtotu semināru vajadzībām. Savukārt, bīdāmās stalažas ir ne tikai telpu sadalošs vai dekoratīvs elements, bet izmantojamas kā vertikāls dārzs. Viens no Ināra uzstādījumiem bija rast iespēju audzēt zaļumus uz vietas, tādā veidā ilustrējot iespējas ievērot slow life jeb lēnās dzīvošanas principus pilsētvidē. Interjerā redzamās gleznas ir radījusi Flēra Birmane.
Nonākot līdz galdiņam, klients noteikti pamanīs kontrastu starp telpas iekārtojumā valdošo pārdomāto “haosu” un galda noformējuma ieturēto eleganci. Te ēdiens nonāk uzmanības centrā un kļūst par zvaigzni. Venue 54 ir apliecinājums idejas spēkam. Neieguldot daudz līdzekļu, ir radīta estētiska vide, kas atbilst mūsdienu ilgtspējas un funkcionalitātes prasībām.